ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Спагети с гъбен сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • спагети - 350 г
  • гъби - 500 г
  • лук - 60 г
  • чесън - 2 скилидки
  • готварска сметана - 300 мл
  • бяло вино - 100 мл
  • индийско орехче - 1 щипка
  • олио - 3 с. л.
  • наситнен магданоз - 1 с. л.

1. Лукът се реже на ситно и се запържва до златисто в сгорещеното олио.

2. Прибавят се пресованият чесън, нарязаните на филийки гъби, и се пържи на умерен огън, докато течността се изпари напълно.

3. Прибавят се сол и черен пипер, и се разбърква за кратко. Налива се бялото вино, задушава се за 1 минута при непрекъснато бъркане, след което се прибавя сметаната.

4. Ястието се поръсва с настъргано индийско орехче и се задушава под капак още 10 минути. При необходимост се долива малко вода.

5. Спагетите се сваряват в подсолена вряща вода. Отцеждат се, изплакват се под течаща студена вода.

6. Поднасят се със соса и поръсени със ситно нарязан магданоз.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Спагети BILLA
Спагети BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium