ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Талятели с грах и бекон

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • талятели - 500 г
  • замразен грах - 400 г
  • бекон - 100 г
  • настърган пармезан - 100 г
  • лук - 1 глава
  • пилешки бульон - 100 мл
  • краве масло - 40 г
  • мента - 4 стръка

1. Пастата се сварява до степен ал данте в голямо количество вряща подсолена вода.

2. Лукът се нарязва на ситно, а беконът – на кубчета.

3. В съд с незалепващо покритие се слага беконът и се готви на умерен огън за 5 минути. Добавят се маслото и лукът и се готви, докато той омекне.

3. Половината грах се пасира с горещия бульон и се добавя към лука и бекона. Овкусява се със сол и черен пипер. Сипва се останалия грах и наситнената мента.

4. Сварената паста се сипва в соса с грах, наливат се 1–2 черпака от водата от варенето. Добавя се настърганият пармезан (заделя се малко за украса) и се разбърква хубаво. Сервира се с останалия пармезан.