КАТЕГОРИЯ
ПИЦА И ПАСТА
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Пастата се сварява до степен ал данте в голямо количество вряща подсолена вода.
2. Лукът се нарязва на ситно, а беконът – на кубчета.
3. В съд с незалепващо покритие се слага беконът и се готви на умерен огън за 5 минути. Добавят се маслото и лукът и се готви, докато той омекне.
3. Половината грах се пасира с горещия бульон и се добавя към лука и бекона. Овкусява се със сол и черен пипер. Сипва се останалия грах и наситнената мента.
4. Сварената паста се сипва в соса с грах, наливат се 1–2 черпака от водата от варенето. Добавя се настърганият пармезан (заделя се малко за украса) и се разбърква хубаво. Сервира се с останалия пармезан.