ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Фетучини с тиква и бекон

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • паста „Фетучини” - 400 г
  • тиква „Цигулка” - 300 г
  • аспержи - 400 г
  • бекон „Панчета” - 200 г
  • кедрови ядки - 40 г
  • маслиново масло - 50 мл

1. Аспержите се обелват, като се поставят в дланта и белачката се движи от върха към основата, за да се отстрани твърдата суха част. Нарязват се на три и се варят 3–4 минути в малко подсолена вода.

2. Пастата се вари в подсолена вода съгласно указанията върху опаковката.

3. Тиквата се обелва, почиства се от семките и се реже на малки кубчета.

4. Кедровите ядки се запичат на сух тиган и се оставят настрана. В същия тиган се запича нарязаният бекон. Прибавят се кубчетата тиква и всичко се готви още 3–5 минути.

5. Слагат се аспержите и отцедената паста. Ястието се овкусява със сол и черен пипер, полива се с маслиново масло, поръсват се кедровите ядки, разбърква се и се сервира.

Можете да замените бекон "Панчета" и с друг вид бекон.

Бекон слайс BILLA
Бекон слайс BILLA
Бекон BILLA
Бекон BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Талятели с яйца BILLA
Талятели с яйца BILLA