ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПИЦА И ПАСТА

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Фусили по средиземноморски

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • фусили - 400 г
  • домати - 500 г
  • консерва риба тон - 320 г
  • каперси - 30 г
  • настърган пармезан - 40 г
  • маслиново масло - 100 мл

1. Пастата се вари в подсолена вода. Маслините се режат на кръгчета. Рибата се отцежда добре от мазнината. Доматите се режат на кубчета.

2. В съд се загряват 60 мл маслиново масло, слагат се доматите и се запържват се кратко. Прибавя се рибата, разбърква се и се подправя със сол и черен пипер на вкус.

3. Пастата се отцежда добре, овкусява се с останалото маслиново масло и се разпределя в чинии.

4. Сипва се сосът, прибавят се каперсите и маслини (по желание). Настъргва се сиренето и по желание може да декорирате ястието с магданоз или босилек.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium
Риба тон парче в маслиново масло BILLA
Риба тон парче в маслиново масло BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium