ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Аспержи в бекон

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • аспержи - 250 г
  • маслиново масло - 1 с. л.
  • бекон - 150 г
  • настърган пармезан - 50 г

1. Фурната се загрява на 180 °С. Подходяща тава се застила с хартия за печене. Твърдата част на аспержите се отрязва, като се прегъват и се прекършват на мястото, откъдето започва меката част.

2. Аспержите се поставят в чиния, овкусяват се леко със сол и черен пипер, след което се поливат с маслиново масло.

3. Разбъркват се добре и всяка аспержа се увива в тънък резен бекон.

4. Подреждат се в тавата, поръсват се с настърган пармезан и се пекат
15–20 минути, докато зеленчуците омекнат, а беконът стане хрупкав. Сервират се топли.