ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Брускети капрезе

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • багета - 1 брой
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене „Моцарела“ - 250 г
  • чери домати - 250 г
  • маслини (без костилки) - 10 броя
  • сух риган - 0.5 ч. л.
  • редуциран балсамов оцет - 2 с. л.

1. Хлябът се нарязва на тънки филийки, които се намазват с маслиново масло от двете страни. Слагат се в загрят тиган и се запичат от двете страни до златисто.

2. Филийките се натриват леко с чесън.

3. В купа се смесват нарязаните чери домати, моцарела и маслини - на гръгчета. Разбърква се и се добавят сол и маслиново масло. Поръсва се с риган.

4. Добавят се накъсаните листа босилек. Всичко се разбърква внимателно, след което се разпределя върху готовите филийки хляб. Върху всяка се капва малко редукция от балсамов оцет.

Моцарела BILLA
Моцарела BILLA
Балсамов оцет от Модена BILLA
Балсамов оцет от Модена BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium