ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Брускети с патладжани и сирене

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • патладжан - 2 броя
  • краве сирене - 200 г
  • маслиново масло - 100 мл
  • бял винен оцет - 40 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 0.25 връзка
  • копър - 0.25 връзка
  • мента - 2 стръка
  • сухи люти чушки - 2 броя
  • пълнозърнест хляб с квас - 1 брой

1. Патладжаните се обелват и се нарязват на шайби. Осоляват се и се оставят да престоят 20 минути, след което се измиват и подсушават. Намазват се с половината от маслиновото масло и се пекат на грил от двете страни.

2. Чесънът се стрива на паста с малко сол. Магданозът, копърът и ментата се наситняват, а чушките се стриват. От чесъна, билките, лютите чушки, оцетът и останалото маслиново масло се прави дресинг,
който се овкусява със сол и черен пипер.

3. Изпечените топли патладжани се заливат с дресинга. Оставят се да престоят 20-30 минути. Хлябът се реже на филийки и се запича на грил.

4. Патладжаните се поднасят върху филийките. Поръсват се с натрошено сирене и се сервират.