ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Глазирано чоризо

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • чоризо - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • мед - 2 с. л.
  • бял винен оцет - 4 с. л.
  • балсамов оцет - 2 с. л.

1. Чоризото се нарязва на парчета от по 2 см.

2. Маслиново масло се сгорещява, слага се чоризото и се пържи от двете страни до златист цвят. Добавят се смачканите скилидки чесън и се готви още 1–2 минути.

3. Отделилата се мазнина се отстранява, като се оставя около 1 с. л. Слагат се медът и двата вида оцет и се разбърква до хомогенизиране. Готви се, докато течността стане с консистенцията на сироп. Парчетата чоризо се набучват на клечки и се поднасят веднага.