ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Дробчета с печени зеленчуци и чипс от бекон

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • охладени пилешки дробчета - 1 кг
  • червени чушки - 4 броя
  • червен лук - 1 глава
  • бекон на ленти - 150 г
  • маслиново масло „Екстра върджин“ - 40 мл
  • магданоз - 0.5 връзка
  • филии хляб за тостер - 6 броя

1. Беконът се поставя в тава с пергаментова хартия. Пече се в загрята на 160°С фурна с вентилатор, докато стане златист и хрупкав – около 20 минути. След това се охлажда и се премества върху хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

2. Лукът се нарязва на шайби и заедно с чушките се изпича на грил тиган, като се посоляват. Хлябът се нарязва на триъгълници и също се запича. Чушките се нарязват на тънки дълги ленти.

3. Дробчетата се пържат на два пъти (за да не се сварят) в сгорещеното маслиново масло до златисто от всички страни. Подправят се със сол и черен пипер.

4. Върху всяка филия се слагат шайба лук, ленти чушки, следва дробче и се завършва с парче чипс от бекон. Поръсва се с магданоз и се поднася веднага.

 

Пълнозърнест тостерен хляб BILLA BRAND
Пълнозърнест тостерен хляб BILLA BRAND
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Бекон слайс BILLA
Бекон слайс BILLA