ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Карпачо от октопод

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • октопод - 1.5 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • лимон - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • маслиново масло - 3 с. л.
  • сол - 0.5 ч. л.
  • босилек - 1 шепа

1. Дъното на продълговата форма (за хляб) се застила с прозрачно фолио.

2. Октоподът се почиства, измива се и главата се отстранява. Пипалата се отрязват, слагат се във формата и се покриват с фолио. Октоподът се слага във фризера за два дни.

3. След това октоподът се оставя за 10 минути на стайна температура. Фолиото се отстранява.

4. Междувременно се приготвя дресингът. Маслиновото масло се слага в купа, прибавят се лимоновият сок, стритият на паста чесън и ситно нарязаният лук. Подправя се със сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Разбърква се добре. Октоподът се нарязва на много тънко, полива се с дресинга, поръсва се с листа босилек и се сервира с препечен хляб.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium