ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Картофено пюре на фурна с бекон и пресен лук

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • картофи - 1 кг
  • бекон на ленти - 100 г
  • пресен лук - 2 стръка
  • сол - 0.5 ч. л.
  • настърган пармезан - 3 с. л.
  • настъргано сирене „Гауда” - 100 г

1. Тънките резени бекон се слагат в сгорещен тиган и се запържват от двете страни до златисто. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

2. Картофите се обелват, режат се на четвъртинки, заливат се с вода и се варят, докато омекнат напълно. Отцеждат се и се пюрират. Овкусяват се със сол.

3. Прибавят се настърганият пармезан и половината от настърганото сирене „Гауда“.

4. Сместа се разбърква добре и се слага в керамичен съд за печене. Отгоре се поръсва останалото настъргано сирене „Гауда“, нарязания пресен лук и бекона, накъсан на парченца.

5. Ястието се пече в предварително загрята на 180 °С фурна за 10 минути.

Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium
Бекон слайс BILLA
Бекон слайс BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium