ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Киноа с броколи и скариди

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • киноа - 60 г
  • вода - 150 мл
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 стрък
  • броколи - 250 г
  • чесън - 3 скилидки
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • опашки от скариди - 150 г

1. Фурната се загрява на 200°С.

2. Броколито се накъсва на малки розички и към тях се прибавят 2 с. л. маслиново масло, лютия пипер, 2 наситнени скилидки чесън, сол и черен пипер, и всичко се разбърква. Броколито се слага в покрита с хартия за печене тава и се пече 15–20 минути.

3. Киноата се измива и се вари заедно със ситно нарязаните лук и целина на умерен огън за 15 минути.

4. В голям съд със сгорещено олио се слага 1 скилидка ситно нарязан чесън. Слагат се скаридите, поръсват се с малко черен и лют пипер и се пържат за кратко от двете страни.

5. Щом скаридите променят цвета си, в съда се слага сварената киноа и броколите, разбърква се и преди да се сервира се овкусява с маслиново масло и лимонов сок. Ако е необходимо, се прибавят още подправки.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium