ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Моркови в масло

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • моркови - 800 г
  • лимонов сок - 80 мл
  • настъргано индийско орехче - 0.25 ч. л.
  • краве масло - 75 г
  • наситнен магданоз - 2 с. л.
  • наситнена мащерка - 0.5 с. л.

1. Морковите се почистват и се режат на жулиен. Слагат се в съд с вряща вода за около 7–8 минути.

2. Изваждат се, отцеждат се и за кратко се запържват в сгорещеното масло – колкото да променят цвета си. Прибавят се щипка сол, черен пипер, индийското орехче, магданозът и мащерката и всичко внимателно се разбърква.

3. Сместа се запържва за кратко, след което се прибавя лимоновият сок. Дърпа се от огъня и се сервира с печено или варено месо.