ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Палачинки със сьомга

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • брашно - 200 г
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 400 мл
  • сол - 1 щипка
  • филе от пушена сьомга - 200 г
  • крем сирене - 250 г
  • бакпулвер - 1 ч. л.
  • заквасена сметана - 1 с. л.

1. Яйцата се разбиват и към тях се прибавят млякото и солта. Сипва се брашното, предварително пресято с бакпулвера. Сместа се разбърква до получаване на гладка каша и се оставя да престои 15 минути.

2. Палачинките се готвят върху плитък, леко намазнен тиган (тестото трябва да е достатъчно за 8 средно дебели палачинки). Палачинките се оставят настрана.

3. Крем сиренето се смесва със заквасената сметана, прибавят се сол, черен пипер и всичко се разбърква добре.

4. Всяка палачинка се намазва с малко от плънката и отгоре се слага по едно филе от сьомга.

5. Палачинките се завиват внимателно и се увиват във фолио за свежо съхранение. Прибират се в хладилник за няколко часа, за да се охладят добре.

6. Сервират се нарязани на хапки.

7. По желание можете да обогатите плънката от крем сирене с по една супена лъжица наситнен копър и магданоз.

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium