ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Панирани калмари с къри сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • калмари - 4 броя
  • брашно - 200 г
  • майонеза - 100 г
  • кисело мляко - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • вода - 200 мл
  • сол - 1 ч. л.
  • риган - 1 ч. л.
  • къри на прах - 1 ч. л.

1. Калмарите се почистват и се измиват. Нарязват се на шайби с дебелина около 1 см.

2. Брашното се смесва със солта и ригана. Олиото се сгорещява. Калмарите се овалват в брашнената смес и се пържат на маслена баня. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

3. Кърито се сипва в касерола заедно с водата. Оставя се да къкри, докато се редуцира до 1/3.

4. След това се прецежда и течността се смесва с майонезата, киселото мляко и стритата на паста с малко сол скилидка чесън. Овкусява се със сол и черен пипер. Калмарите се поднасят със соса.

Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Майонеза BILLA
Майонеза BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA