ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Панирани сирена

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • сирене „Камамбер” - 100 г
  • бяло саламурено сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 2 броя
  • галета - 200 г
  • брашно - 200 г

1. Сирената се нарязват на хапки с големина по желание. Овалват се в брашното, след това в разбитите яйца, а накрая – в галета. Отново се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и в галета.

2. Пържат се на маслена баня до златисто. Към тях обикновено се поднася някакъв сос от плодове или боровинково сладко.

Съвети за перфектен резултат

Сирената трябва да са студени – току-що извадени от хладилника. По-сухите сирена, като „Камамбер“, се мажат леко с вода, за да полепне по-добре брашното по тях. Не пренебрегвайте двойното паниране, защото по този начин сирената няма да се разтекат и ще имат хубава хрупкава коричка. Към брашното може да добавите сухи подправки по ваш вкус – риган, мащерка, чесън на прах и други.

Краве сирене BILLA
Краве сирене BILLA
Кашкавал от краве мляко BILLA
Кашкавал от краве мляко BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA