ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Печен патладжан по сардински

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • патладжани - 300 г
  • маслиново масло - 50 мл
  • магданоз - 4 стръка
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • чесън - 4 скилидки

1. Патладжаните се измиват и се подсушават с кухненска хартия. Почистват се от дръжките и се разрязват наполовина.

2. С помощта на остър нож се правят дълбоки прорези в меката част, като решетка, като се внимава да не се пробие кората.

3. Патладжаните се посоляват леко и се оставят в цедка за 30 минути. След това се избърсват добре с кухненска хартия.

4. Намазват се леко с маслиново масло от всички страни и се подреждат в подходяща тава с отрязаната част нагоре.

5. Пекат се в загрята на 200°С фурна 30–35 минути, докато омекнат в средата.

6. Ситно нарязаните чесън и магданоз, лимоновият сок, малко сол и пипер се слагат в маслиновото масло.

7. Сместа се разбърква добре и се полива върху изпечените патладжани. Сервират се топли.

Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium