ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пилешки шишчета „Терияки”

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пилешки гърди - 700 г
  • сусам - 150 г
  • кокосово масло (олио) - 30 мл
  • вода - 20 мл
  • сладко оризово вино - 20 мл
  • кафява захар - 20 г
  • чесън на прах - 1 щипка
  • джинджифил на прах - 1 щипка

1. Продуктите за маринатата се разбъркват. Месото се реже на хапки и се маринова около 30 минути.

2. Изважда се и се нанизва на шишчета, като излишната течност се отцежда. Всяко шишче се овалва в микс от черен и бял сусам и се пържи в кокосовото олио от всички страни до златисто кафяво.

3. Поднася се веднага.