ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Предястие с прошуто и салца от пъпеш

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • хляб с дебела кора - 600 г
  • ленти прошуто - 200 г
  • сирене „Пармезан“ - 80 г
  • червен винен оцет - 40 мл
  • маслиново масло - 20 мл
  • пъпеш - 200 г
  • малка глава червен лук - 1 брой
  • магданоз - 3 стръка

1. Лукът се реже на кубчета, посолява се и се залива с оцета. Оставя се така за 15 минути.

2. Хлябът се реже на парчета (пръчици), които се подреждат в тава, напръскват се с малко маслиново масло, поръсват се с настъргания пармезан и се пекат до златисто в загрята на 200 °С фурна с вентилатор.

3. Пъпешът се реже на малки кубчета, разбърква се с отцедения лук, наситнения магданоз, останалото маслиново масло, сол и черен пипер.

4. Запеченият хляб се покрива с ленти прошуто, поръсва се със салцата и се сервира.

Прошуто Крудо BILLA
Прошуто Крудо BILLA
Винен оцет червен BILLA
Винен оцет червен BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium