ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пълнени печурки на фурна

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • големи печурки - 600 г
  • бекон - 150 г
  • настъргано сирене „Гауда” - 150 г
  • сушени домати в маслиново масло - 50 г
  • маслиново масло - 3 с. л.
  • чили на прах - 0.5 ч. л.

1. Печурките се почистват и пънчетата се нарязват на ситно, а шапките се подреждат с отвора нагоре в подходяща тава, намазана с 1 с. л. маслиново масло. Гъбите се надупчват леко с вилица и се овкусяват със сол и черен пипер.

2. Беконът се реже на малки кубчета и заедно с наситнените пънчета и сушени домати се слага в загрят тиган с останалото маслиново масло.

3. Задушава се за няколко минути и се дърпа от огъня. Поръсва се чилито и се разбърква. С приготвената смес се пълнят гъбите. Поръсват се с настърганото сирене и се пекат в загрята на 200 °С фурна около 20 минути.

4. Поднасят се веднага с препечени филийки.

Бекон BILLA
Бекон BILLA
Сушени домати BILLA
Сушени домати BILLA
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Полусушени домати BILLA Premium
Полусушени домати BILLA Premium