ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пържени картофи и целина с пикантен доматен сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • картофи - 500 г
  • глава целина - 500 г
  • лук на прах - 1 ч. л.
  • чесън на прах - 1 ч. л.
  • пушен червен пипер - 1 ч. л.
  • доматено пюре - 250 мл
  • доматена паста - 1 с. л.
  • чесън - 1 скилидка

1. Картофите и целината се обелват и се режат на тънки пръчици. Слагат се в купа и се овкусяват със сол ичерен пипер, лука и чесъна на прах и пушения пипер.

2. Разбърква се добре.

3. Олиото се загрява в дълбок тиган и зеленчуците се пържат на два пъти. Отцеждат се и се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

4. В отделен съд в малко маслиново масло за кратко се сотира пюрираният чесън. Сипва се доматеното пюре, прибавят се доматената паста, мащерката и чилито, и сместа се готви, докато се редуцира леко при непрекъснато бъркане. Накрая се овкусява със сол ичерен пипер.

5. Зеленчуците се поднасят с пикантния сос.