ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Разядка от леща и зелени маслини

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • червена леща - 300 г
  • зелени маслини (без костилки) - 20 броя
  • чесън - 4 скилидки
  • маслиново масло - 80 мл
  • сусамов тахан - 40 г
  • лимон - 1 брой
  • нарязани шамфъстъци - 30 г
  • смлян кимион - 1 щипка

1. Лещата се сварява в подсолена вода.

2. Заделят се няколко маслини, а останалите се нарязват. Чесънът се наситнява.

3. Лещата, нарязаните маслини, чесънът, сусамовият тахан и половината маслиново масло се пюрират, като се овкусява със сол и черен пипер. Според вкуса може да се добави останалото маслиново масло на тънка струя.

4. Разядката се поднася в купа, поръсена с лимоновия сок и кимиона и украсена със заделените маслини и шамфъстъци.

Към тази разядка поднесете препечен хляб, намазан с маслиново масло и поръсен с черен пипер.

 

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Шамфъстък BILLA
Шамфъстък BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium