ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Разядка с патладжани

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • патладжани - 1 кг
  • чесън - 2 скилидки
  • маслиново масло - 75 мл
  • лимонов сок - 3 с. л.
  • нарязани бадеми - 2 с. л.

1. Патладжаните се обелват и се нарязват на шайби с дебелина 1,5–2 см. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Поливат се с малко маслиново масло и се пекат в загрята на 200°С фурна около 20 минути.

2. Прехвърлят се в подходящ съд, прибавят се лимоновият сок, пюрираният чесън, сол и черен пипер. Сместа се пасира добре.

3. Слагат се ситно нарязаните бадеми и маслиново масло.

4. Разядката се съхранява в херметически затворен съд, докато бъде сервирана. Поднася се с препечен хляб.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Сурови бадеми BILLA
Сурови бадеми BILLA
Печени бадеми сол BILLA
Печени бадеми сол BILLA
Пекан BILLA
Пекан BILLA