ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Рулца от патладжани с плънка от пилешко месо

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • пилешко филе - 350 г
  • патладжани - 1 брой
  • маслиново масло - 75 мл
  • светъл балсамов оцет - 3 с. л.
  • песто „Дженовезе” - 1 с. л.
  • пушен червен пипер - 1 ч. л.

1. Филето се подсушава върху кухненска хартия и се нарязва на ивици. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква леко.

2. Слага се в подходящ съд с 1 с. л. сгорещено маслиново масло и се пържи до златисто. Прехвърля се в друг съд и се прибавя пестото. Разбърква се добре и се оставя на топло.

3. В съда, в който е пържено месото, се слагат още 2 с. л. маслиново масло и патладжанът, нарязан на шайби с дебелина около 5 мм. Пържи се до омекване, след което се овкусява със сол, черен и пушен червен пипер.

4. После всеки резен се обръща обратно и върху него се поставя едно парче пилешко месо. Патладжанът се завива на руло и се закрепва с клечка за зъби.

5. Ястието се сервира веднага, докато е топло, поръсено с останалото маслиново масло и балсамовия оцет.

Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium