ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Рулца с шунка и сирене

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • кори за баница - 200 г
  • варена шунка - 120 г
  • сирене „Тилзитер“ - 120 г
  • яйце - 1 брой
  • кокосово масло (олио) - 300 мл
  • заквасена сметана - 200 мл
  • майонеза - 50 г
  • сол - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • наситнен магданоз - 1 с. л.
  • наситнен босилек - 1 с. л.

1. Всяка кора се реже на 4 по-малки правоъгълника. Яйцето се разбива в малък съд. Една кора се намазва леко с олио, върху нея се поставя друга кора, краищата се намазват с разбито яйце, слага се тънък резен шунка, върху него сирене и кората се завива на малко руло, като краищата се подпъхват навътре и рулото се затваря, за да не изтече плънката впоследствие. По същия начин се процедира с останалите кори.

2. Кокосовото масло се загрява в уок. Пълнените рулца се пържат за 3–4 минути, като се обръщат.

3. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Докато са горещи, рулцата се разрязват през средата по диагонал.

4. Майонезата за соса се смесва със заквасената сметана, овкусява се със сол, прибавя се лимоновият сок и всичко се разбърква добре. Поръсва се с листенца магданоз и босилек. Рулцата се сервират със соса.

Съвет: Можете да поръсите соса и с листенца лилав босилек.

Точени кори BILLA
Точени кори BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Селска шунка слайс BILLA
Селска шунка слайс BILLA
Свинска шунка BILLA
Свинска шунка BILLA