ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Свински врат в сол

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • свински врат (цяло парче) - 1.2 кг
  • морска сол - 2 кг
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • кориандър на зърна - 0.5 ч. л.
  • смлян кимион - 1 ч. л.
  • бял синап - 1 ч. л.
  • суха мащерка - 1 ч. л.
  • черен пипер на зърна - 1 ч. л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • настърган хрян - 1 с. л.
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 0.25 връзка

1. В хаванче се стриват всички продукти за подправянето. Ароматната смес се втрива добре в месото.

2. Половината сол се сипва в тава, слага се месото и се покрива с останалата сол. Съдът се слага в загрята на 220 °С фурна с вентилатор за 10 минути. След това градусите се намаляват на 150 и се пече 2 часа и 30 минути.

3. Месото се изважа от тавата, счупва се кората от сол и се почиства добре, може и с четка.

4. Копърът се наситнява и се смесва със стрития на паста чесън, сметаната и хряна. Овкусява се със сол и черен пипер.

5. Месото се нарязва на порции и се поднася със соса.