ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Солени гофрети с пармезан и сос от масло и мед

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • яйца - 3 броя
  • краве масло - 300 г
  • прясно мляко - 180 мл
  • фино бяло брашно - 300 г
  • настърган пармезан - 100 г
  • сол - 1 ч. л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • бекон - 100 г
  • мед - 2 с. л.
  • сол - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка

1. Яйцата се разбиват, прибавят се половината от размекнатото на стайна температура масло и прясното мляко. Сипва се брашното, предварително пресято и бакпулвера, като се разбива на най-ниската скорост на миксера. Слагат се солта, настърганият пармезан и нарязаният бекон. При необходимост се налива още прясно мляко и всичко се разбива добре.

2. Гофретите се пекат в силно сгорещен гофретник.

3. Медът за соса се смесва с разтопеното масло, слага се малко сол и се подправя с риган и мащерка.

4. Гофретите се сервират със сос от мед и масло.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA