ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Тарталети с круши и горгонзола

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • бутертесто - 1 лист
  • круши - 3 броя
  • краве масло - 25 г
  • захар - 1 с. л.
  • бренди - 20 мл
  • сирене „Горгонзола” - 100 г
  • орехи - 25 г
  • мащерка - 3 стръка
  • жълтък - 1 брой

1. Крушите се обелват, почистват се от семките и се режат на парчета. Маслото се разтопява, слагат се плодовете, захарта и брендито. Готви се на слаб огън няколко минути, докато крушите омекнат. Оставят се настрана да се охладят.

2. Бутертестото се реже на 6 части. С върха на ножа се оформя вътрешен ръб на всяко парче, като се внимава тестото да не се среже до долу. Краищата се намазват с жълтък, а в средата се надупчва с вилица.

3. Крушите се подреждат върху тестото и тарталетите се пекат около 20 минути в загрята на 200 °С фурна, докато краищата се зачервят. Още топли се поръсват с натрошена горгонзола, едро накълцани орехи и мащерка. Поднасят се веднага.

Прясно бутертесто 275 г BILLA
Прясно бутертесто 275 г BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Кафява тръстикова захар BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA