ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Тиква с чиа и сусам

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • тиква „Цигулка” - 1 брой
  • сусамово олио - 5 с. л.
  • мед - 1 с. л.
  • чесън - 1 скилидка
  • настърган джинджифил - 1 ч. л.
  • семена от чиа - 2 с. л.
  • сусам - 2 с. л.

1. Фурната се загрява на 200 °C. Тиквата се разрязва наполовина, почиства се от семената и жилавата част, след което се реже на тънки резени. Поставя се
в тава, застлана с хартия за печене.

2. В купа се смесват сусамовото олио и медът, прибавят се пюрираният чесън, настърганият джинджифил, сусамът, чиата и сол и с получената смес се намазва тиквата. Покрива се с алуминиево фолио и се пече 35 минути, след което фолиото се отстранява и се пече още 5 минути.

Пчелен мед Букет BILLA
Пчелен мед Букет BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium