ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Топки от сирена с нар

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • извара - 150 г
  • сирене „Фета“ - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • наситнен магданоз - 2 с. л.
  • нар - 1 брой

1. Към изварата се прибавят нарязаното на малки кубчета сирене, пресованият чесън, нарязаният магданоз и малко черен пипер. Сместа се разбърква добре, покрива се с фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за 1-2 часа.

2. Нарът се почиства, а отделените зрънца се слагат в купа.

3. Сместа с изварата се разделя на 4 равни части, от които с ръце се оформят топки. Слагат се в купата при зрънцата от нара и се овалват добре от всички страни. Внимателно се притискат към сиренето и готовите топки се връщат в хладилника, където се съхраняват, докато бъдат сервирани.