ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Хапки от качамак с бекон и синьо сирене

ПРОДУКТИ

(10 порции)
  • царевичен грис - 200 г
  • бекон на ленти - 150 г
  • синьо сирене - 200 г
  • фурми (без костилки) - 200 г
  • маслиново масло - 2 с. л.

1. Царевичният грис се вари в подсолена вода съгласно инструкциите върху опаковката. Когато е готов, се сипвав правоъгълна тава, заравнява се и се оставя да се охлади. След това се реже на триъгълници, които се запичат в
грил тиган с малко маслиново масло за около 5 минути, колкото да се зачервят.

2. Беконът се запича в отделен тиган, докато стане хрупкав. Изважда се върху домакинска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

3. Фурмите се почистват от костилките, сиренето се натрошава на парчета. Върху качамака се подреждат парчетата бекон, фурмите и сиренето. Приготвените хапки се забождат с дървени шишчета или клечки за зъби и се сервират.

 

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Бекон слайс BILLA
Бекон слайс BILLA