ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Хапки с яйчeна салата

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • яйца - 8 броя
  • майонеза - 170 г
  • крем сирене - 100 г
  • ретро горчица - 1 с. л.
  • сух естрагон - 1 ч. л.
  • каперси - 2 с. л.
  • копър - 0.5 връзка
  • франзела - 1 брой
  • краве масло - 30 г

1. Яйцата се сваряват в подсолена вода за около 8 минути, след това се охлаждат и се обелват. Нарязват се на кубчета. Към тях се прибавят нарязаните наситно копър и каперси.

2. В купа се смесват крем сиренето, майонезата и горчицата. Разбърква се. Яйцата се заливат с дресинга и се овкусява с естрагона и черен пипер.

3. Франзелата се нарязва на филийки, които се намазват с разтопеното масло. Пекат се в загрята на 220°С фурна с вентилатор, до златисто – 7 минути.

4. Яйчената салата се разпределя върху филийките и се поднася.

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA