ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Чеснови чушки върху качамак

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • зеленчуков бульон - 300 мл
  • царевичен грис - 100 г
  • настърган пармезан - 50 г
  • мащерка - 6 стръка
  • чесън - 8 скилидки
  • маслиново масло „Екстра върджин“ - 50 мл
  • червени чушки - 500 г
  • краве сирене - 500 г

1. Бульонът се кипва. Сипва се царевичният грис и се готви на слаб огън при постоянно бъркане, докато абсорбира течността и се свари. Дърпа се от огъня.

2. Добавят се настърганият пармезан, листенцата от 2 стръка мащерка и се разбърква добре. Сместа се разстила на тънък около 1 см пласт върху намазана с маслиново масло хартия за печене и се оставя да се охлади.

3. Чушките се почистват от семките и дръжките и се пекат до готовност в загрята на 200 °С фурна с вентилатор. След това се запарват.

4. Чесънът се бели и се слага в малък съд за печене. Залива се с маслиново масло, колкото да го покрие, и се пече около 1 час в загрята на 150 °С фурна без вентилатор.

5. Чушките се обелват и се режат на жулиени.

6. Смесват се с чесъна с маслиновото масло, прибавя се и останалата наситнена мащерка. Овкусяват се със сол и черен пипер. Оставят се да се мариноват 20 минути. След това сместа се сипва в чопър и се накълцва.

7. С помощта на ринг от качамака се изрязват кръгове. Намазват се с маслиново масло и се запичат на грил тиган от двете страни.

8. Сместа с чушки се разбърква с натрошеното сирене и се разпределя върху шайбите от качамак. Поднася се веднага.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Краве сирене BILLA
Краве сирене BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium