ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Шишчета от картофи и прошуто

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • големи картофи - 6 броя
  • сух розмарин - 3 щипки
  • ленти прошуто - 8 броя

1. Картофите се обелват и се нарязват на еднакви кубчета с размер 2х2 см. Бланшират се в кипяща подсолена вода 6–7 минути.

2. Отцеждат се, подсушават се и се поливат с маслиново масло. Овкусяват се с розмарина, сол и черен пипер и се разбъркват.

3. Подреждат се едно до друго в тава и се пекат 20 минути в загрята на 200°С фурна, докато хванат хубав златист загар. После всяко кубче се завива в лента от хамона и се нанизват по 2–3 на шишче. Поднасят се веднага.

 

Прошуто Крудо BILLA
Прошуто Крудо BILLA
Прошуто Парма BILLA Premium
Прошуто Парма BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium