ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

ПРЕДЯСТИЯ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Яйца по панагюрски

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • яйца - 8 броя
  • краве сирене - 250 г
  • кисело мляко - 600 г
  • чесън - 1 скилидка
  • краве масло - 4 с. л.
  • оцет - 2 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.

1. В касерола се загрява вода и се добавя оцетът. Когато течността кипне, съдът се дърпа от огъня, чукват се четири от яйцата и се пошират вътре 5–6 минути. По същия начин се процедира с останалите яйца.

2. Маслото се разтопява на котлона и се поръсва червеният пипер. Щом започне да се запържва, се сваля от огъня.

3. Чесънът се стрива на паста и се смесва с киселото мляко и натрошеното сирене.

4. В чинии се слагат по 2 яйца, гарнира се с овкусеното кисело мляко и се залива с маслото с пипера. Поръсва се с едра сол и се поднася веднага.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Кисело мляко 4.5% BILLA
Винен оцет бял BILLA
Винен оцет бял BILLA