ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Агнешко с тиквички и патладжани в къри сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • агнешки главички - 4 броя
  • лук - 1 глава
  • чесън - 6 скилидки
  • морков - 1 брой
  • глава целина - 300 г
  • черен пипер на зърна - 10 броя
  • бахар на зърна - 6 броя
  • смлян кориандър - 1 с. л.
  • дафинов лист - 5 броя
  • червен пипер - 1 с. л.
  • шарена сол - 1 с. л.
  • мащерка - 2 стръка
  • розмарин - 2 стръка
  • краве масло - 100 г
  • патладжан - 2 броя
  • тиквички - 2 броя
  • червена къри паста - 80 г
  • нишесте - 100 г
  • маслиново масло - 100 мл
  • сол - 100 г
  • вода - 1 л

1. Агнешките главички се варят с лука, чесъна, моркова, целината, черен пипер на зърна, бахар, кориандър и дафинови листа. След като се сварят, се отделят мозъкът, бузите и езикът.

2. Запичат се с червен пипер, шарена сол, мащерка, розмарин и масло във фурна без вентилатор на 160 градуса за около 15 минути.

3. Патладжаните се нарязват и се накисват в разтвор от вода и сол за 2 часа. Подсушават се, овалват се в нишесте и се сотират на тиган. Тиквичките се нарязват и се прибавят при патладжаните.

4. Когато зеленчуците придобият златист цвят, се добавя къри пастата и се деглазира с агнешки бульон. Запеченото агнешко се сервира върху къри зеленчуците. Накрая по желание се поръсва с магданоз.