ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Бадемов кейк с ревен и ванилово сорбе

ПРОДУКТИ

(6 порции)
  • ревен - 500 г
  • краве масло - 100 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 4 броя
  • бадемово брашно - 200 г
  • брашно - 100 г
  • бадемов ликьор - 30 мл
  • бакпулвер - 5 г
  • бадеми - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • кардамон - 5 броя
  • портокал - 1 брой
  • пудра захар - 100 г
  • вода - 100 мл
  • глюкоза - 50 мл
  • орехи - 200 г
  • кисело мляко - 300 г

1. В купа се разбиват маслото със 100 г от захарта. В отделен съд леко се разбиват яйцата и при непрекъснато бъркане с миксер се изсипват в купата с маслото и захарта.

2. Добавят се двата вида брашно, бакпулверът, бадемовият ликьор, щипка сол, счуканият кардамон и настърганата кора от ½ портокал. Ревенът се реже на пръчици с дължина 5 см.

3. В тава, постлана с хартия за печенe, се изипва 1/2 от получената смес. Отгоре се подрежда ревенът и се поръсва равномерно с пудра захар. Разпределя се останалата смес, подрежда се отново ревен, поръсва се с пудра захар и се пече в загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути.

4. В касерола се приготвя захарен сироп от водата и 100 г захар. Охлажда се и към него се добавят глюкозата, нарязаните орехи, останалата портокалова кора, киселото мляко и се разбърква добре.

5. Сместа се замразява в подходящ съд за 6 часа, като през два часа сорбето се разбърква с вилица.

6. Вече изпеченият кейк се поръсва с пудра захар, филирани бадеми и портокалова кора. Поднася се със сорбето.

Изворна вода BILLA
Изворна вода BILLA
Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA
Кисело мляко 3.6% BILLA