ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Заешко роле с бекон и горчица

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • заек - 1 брой
  • белтък - 1 брой
  • сметана - 100 мл
  • бекон - 250 г
  • паста от червено къри - 2 с. л.
  • аспержи - 12 броя
  • чери домати - 12 броя
  • сол - 1 щипка
  • маслиново масло - 50 мл
  • краве масло - 80 г
  • брашно - 60 г
  • телешки бульон - 1 л
  • сметана - 100 мл
  • ретро горчица - 2 с. л.

1. Заекът се обезкостява, като месото от бутчето и плешката се реже на малки кубчета, а коремът, гърбът и филетата се запазват цели.

2. Плънката се приготвя, като месото от бутчетата и плешката се блендира с белтъка, добавят се сметаната и пастата от червено къри. Пресипва се в купа.

3. Върху прозрачно фолио се разпределя беконът. Отгоре се поставя цялото парче обезкостен гръб и корем. Посолява се и върху него се слага плънката. Отгоре се поставя и посоленото бонфиле. Завива се на руло, което се пристяга внимателно.

4. Охлажда се в хладилник за 15 минути. Изважда се внимателно от фолиото и се прехвърля в намазнена с 30 мл маслиново масло тава. Пече се на 180 градуса за 25 минути. 10 минути преди рулото да се извади от фурната, се слагат да се изпекат обелените аспержи и чери доматите, предварително овкусени със сол и останалото маслиново масло.

5. Брашното се запържва в 60 г от маслото, сипва се бульонът и се готви 10 минути. Добавят се сметаната и горчицата и след като се отстрани от огъня, се монтира с останалото масло.

6. Рулото се нарязва на порции. В чиния се сервира от соса, отгоре се слага парче от рулото, аспержите нарязани по диагонал и чери домат. Гарнира се с розмарин и прясно смлян черен пипер.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Бекон слайс BILLA
Бекон слайс BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA