ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Зеленчукови кюфтета с млечен сос и салата от спанак

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • аспержи - 8 броя
  • средно големи картофи - 8 броя
  • прясно зеле - 1 кг
  • грах - 200 г
  • чили пипер - 1 с. л.
  • смлян кимион - 1 с. л.
  • брашно - 60 г
  • олио - 1 л
  • кисело мляко - 500 г
  • заквасена сметана - 250 г
  • див лук - 20 г
  • захар - 1 ч. л.
  • сол - 1 ч. л.
  • оцет - 20 мл
  • лимон - 0.5 брой
  • горчица - 20 г
  • маслиново масло - 50 мл
  • чери домати - 200 г
  • бейби спанак - 400 г

1. Картофите се варят около 10 минути в подсолена вода и се настъргват на едро ренде.

2. Зелето се нарязва на тънки жулиени, намачкава се със сол и се оставя за 10 минути да престои.

3. Връхчетата на аспержите се бланшират в подсолена вода и се оставят за салатата. Остатъкът от аспержите се нарязва на жулиени.

4. Към настърганите картофи се прибавят зелето, суровите апержи, грахът, чили пиперът, кимионът, щипка сол и брашното и се разбъркват. От така получената смес се оформят кюфтета, които се овалват в брашно и се пържат в загрято олио до златисто. Отцеждат се от излишната мазнина върху хартия.

5. Към киселото мляко се добавят заквасената сметана, дивият лук, захарта, солта, оцетът, лимоновият сок и се разбърква.

6. Към горчицата се добавя маслиновото масло и се разбърква. След това се овкусява с оцет, захар и сол на вкус. Разбърква се до хомогенизиране.

7. Чери доматите са нарязват на четвъртинки, бланшираните връхчета на аспержите се разрязват на две и се добавят към спанака. Салатата се залива с дресинга и се разбърква внимателно.

8. Кюфтетата се сервират със салатата и соса. Украсява се с рукола по избор.

 

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Винен оцет бял BILLA
Винен оцет бял BILLA
Винен оцет червен BILLA
Винен оцет червен BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium