ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Лучена супа с кисело зеле

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • лук - 200 г
  • червен лук - 200 г
  • бял лук - 200 г
  • праз - 200 г
  • шалот - 50 г
  • чесън - 4 скилидки
  • кисело зеле - 400 г
  • краве масло - 50 г
  • маслиново масло - 80 мл
  • зелев сок - 200 мл
  • коняк - 50 мл
  • сушени чушки - 2 броя
  • телешки бульон - 1,2 л
  • лют червен пипер - 1 ч. л.
  • дафинов лист - 1 брой
  • бахар на зърна - 3 броя
  • мащерка - 3 стръка
  • черен пипер - 4 броя
  • целина - 50 г
  • морков - 50 г
  • праз - 50 г
  • бутертесто - 1 лист
  • жълтък - 1 брой
  • кашкавал - 100 г
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • магданоз - 0.25 връзка

1. Лукът се нарязва на полумесеци, празът и шалотът - на шайби, а наситненият чесън и зелето -  на тънко. Запържват се в маслиновото и краве масло до златисто. Налива се конякът и се фламбира.

2. Сипват се телешкият бульон, зелевият сок, нарязаните сушени чушки, лютият червен пипер и подправките за букет „Гарни“ - дафинов лист, бахар, мащерка, дръжки от магданоз, зърна черен пипер, целина, морков, праз. Оставя се  да къкри около 30 минути. Супата се посолява и се разпределя в огнеупорни купички. 

3. Бутертестото се разточва и от него се изрязват кръгове с диаметър малко по-голям от този на купичките. Намазват се с разбития жълтък и купичките се покриват с тях – с намазаната страна надолу, за да се залепят. Отгоре също се мажат с жълтъци.

4. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – 10 минути. Изваждат се, поръсват се с настъргания кашкавал, червения пипер и магданоза и се запичат за още 5 минути, докато кашкавалът добие златист вид. Сервира се веднага. 

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Прясно бутертесто 275 г BILLA
Прясно бутертесто 275 г BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Кашкавал от краве мляко BILLA
Кашкавал от краве мляко BILLA