ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Маринована скумрия на грил със салата от миди и брускети

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • скумрии (почистени) - 4 броя
  • замразени миди - 1 кг
  • сол - 1 кг
  • захар - 500 г
  • семена от резене - 2 с. л.
  • лимон - 1 брой
  • пресен естрагон - 5 стръка
  • анасонова напитка - 50 мл
  • резене - 2 глави
  • маслиново масло - 50 мл
  • микс маслини (каламата, зелени и черни) - 300 г
  • чери домати - 300 г
  • домати - 200 г
  • наситнен риган - 1 с. л.
  • магданоз - 5 стръка
  • чесън - 0.5 глава

1. В подходящ съд се сипват захарта, солта, семената от резене , настъргана лимонова кора и естрагон. Разбъркват се и се сипва анасоновата напитка. Отново хубаво се разбърква.

2. Рибата се филетира, покрива се с получената смес и се оставя да се маринова за 1 час и 30 минути.

3. В тиган с маслиново масло се запържва ситно нарязана глава резене. Към нея се прибавят микса от маслини и мидите. Готвят за около 3-4 минути. Овкусяват се с магданоз, естрагон и риган. Добавят се чери доматите, нарязани на четвъртинки и сокът на 1/2 лимон. Разбъркват се и тигана се маха от огъня.

4. Мариновата скумрия се измива от солта, подсушава се и се грилова на намазнен грил тиган. Багетата се нарязва на брускети, поръсва се с маслиново масло и се грилова в същия тиган. Брускети се натриват с чесън.  

5. Доматите и другата глава резене се режат наситно, овкусявят се с маслиново масло, посоляват се и се разбъркват.

6. Брускетите се поръсват с доматената салца отгоре. Скумрията се сервира с брускетите и салатата от миди. Украсява се с кръгчета лук , краставици, копър и репички.