ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Отворена лазаня с рагу от заешко и бамя

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • заек - 1 брой
  • моркови - 2 броя
  • селъри - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • дафинов лист - 2 броя
  • пилешки бульон - 300 мл
  • маслиново масло - 50 мл
  • магданоз - 0.5 връзка
  • тиквичка - 1 брой
  • бамя - 350 г
  • лимон - 0.5 брой
  • индийско орехче - 0.5 брой
  • готварска сметана - 200 мл
  • краве масло - 50 г
  • мащерка - 3 стръка
  • сух естрагон - 1 ч. л.
  • брашно - 100 г
  • едро чили - 2 щипки
  • пресни кори за лазаня - 4 броя

1. Заекът се обезкостява, месото се нарязва на малки парчета. Морковите, стръкът селъри, тиквичката и лукът се нарязват на кубчета. Дръжките на магданоза се наситняват, а 150 г от бамята се почиства от дръжките и се нарязват на тънки колелца.

2. Скилидката чесън, морковите, селърито, лукът и дафиновият лист се запържват за 5 - 6 минути в маслиновото масло и се овкусяват със сол. Добавят се дръжките на магданоза, маслото и кубчетата месо. Налива се бульонът и се оставя да се редуцира.

3. В съда се сипват кубчетата тиквички, овкусява се със сухият естрагон, индийското орехче и мащерката. Рагуто се задушава за няколко минути, след това се налива сметаната и се добавят настърганатата лимонова кора, наситнените листа магданоз и черен пипер.

4. Брашното за панираната бамя се разбива със 100 мл ледена вода и щипка сол на гъста каша. Останалите 200 г бамя се посоляват, овалват се в брашно, потапят се в кашата и се пържат на маслена баня до златисто. Изваждат се, отцеждат се на домакинска хартия и се овкусяват с чили и наситнен магданоз.

5. Корите лазаня се варят в подсолена вода за 4 - 5 минути, след което се отцеждат.

6. В подходяща чиния се подрежда кора лазаня, сипва се от рагуто, декорира се с чери домати и се поръсва със сирене “Пармезан”.

Пармиджано реджано BILLA Premium
Пармиджано реджано BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium