КАТЕГОРИЯ
РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Заекът се обезкостява, месото се нарязва на малки парчета. Морковите, стръкът селъри, тиквичката и лукът се нарязват на кубчета. Дръжките на магданоза се наситняват, а 150 г от бамята се почиства от дръжките и се нарязват на тънки колелца.
2. Скилидката чесън, морковите, селърито, лукът и дафиновият лист се запържват за 5 - 6 минути в маслиновото масло и се овкусяват със сол. Добавят се дръжките на магданоза, маслото и кубчетата месо. Налива се бульонът и се оставя да се редуцира.
3. В съда се сипват кубчетата тиквички, овкусява се със сухият естрагон, индийското орехче и мащерката. Рагуто се задушава за няколко минути, след това се налива сметаната и се добавят настърганатата лимонова кора, наситнените листа магданоз и черен пипер.
4. Брашното за панираната бамя се разбива със 100 мл ледена вода и щипка сол на гъста каша. Останалите 200 г бамя се посоляват, овалват се в брашно, потапят се в кашата и се пържат на маслена баня до златисто. Изваждат се, отцеждат се на домакинска хартия и се овкусяват с чили и наситнен магданоз.
5. Корите лазаня се варят в подсолена вода за 4 - 5 минути, след което се отцеждат.
6. В подходяща чиния се подрежда кора лазаня, сипва се от рагуто, декорира се с чери домати и се поръсва със сирене “Пармезан”.