ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Паста с калмари

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • туби от калмари - 4 броя
  • прясна паста „Папардели” - 400 г
  • брашно - 200 г
  • олио - 500 мл
  • маслиново масло - 50 мл
  • тиквичка - 1 брой
  • чери домати - 200 г
  • краве масло - 200 г
  • солена аншоа - 20 г
  • шалот - 20 г
  • лют червен пипер - 1 ч. л.
  • коняк - 20 мл
  • копър - 0.5 връзка
  • розмарин - 2 стръка
  • магданоз - 0.5 връзка
  • мащерка - 3 стръка
  • каперси - 20 г
  • лимон - 1 брой
  • портокал - 1 брой

1. Аншоата, шалотът, копърът, розмаринът, магданозът, розмаринът, мащерката и каперсите се наситняват и се смесват с лимоновата, портокаловата кора и мекото масло. Оставя се настрана.

2. Калмарите се прорязват от вътрешната страна по диагонал и се нарязват на ленти около 1 см.

3. Половината от нарязаните калмари се овалват в брашно и се пържат в нагорещено до 180 градуса олио до златисто. Отцеждат се върху хартия и се поръсват със сол и червен пипер. Оставят се настрана.

4. Чери доматите се поръсват със сол и маслиново масло и се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.

5. От тиквичката, с помощта на лъжичка, се оформят топчета, които се запържват в маслиновото масло. Добавят се останалите калмари, сварената паста и накрая – ароматното масло.

6. Сервира като в чиния се слага от пастата, гарнира се с чери доматите, пържени калмари и стръкчета мащерка.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium