КАТЕГОРИЯ
РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Патешките бутчета се намазват с масло, посоляват и се слагат да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 1 час.
2. Тиквата се нарязва на кубчета, полива се с 50 мл маслиново масло, овкусява се със сол и се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна около 35 минути. След това се пасира на пюре с 30 г масло.
3. Останалото маслиново масло се загрява в тиган и в него се запържват нарязаните на едро целина, лук, морков и 2 скилидки чесън. Посоляват се, сипва се лъжицата брашно и се пържи, докато стане златисто.
4. Наливат се пилешкият бульон и червеното вино и съдът се оставя на огъня, докато течността се редуцира наполовина. След това се добавят доматите, захарта, чаена лъжичка от сухия риган, сол, маслините и настърганата портокалова кора и чери доматите.
5. Печените патешки бутчета се изваждат от фурната и се прехвърлят в соса от домати и маслини. Оставят се да къкрят на котлона, докато станат крехки.
6. Патладжанът се нарязва на големи кубчета и се пържи в сгорещено маслиново масло. Подправя се с наситнени 2 скилидки чесън, сух риган и сол на вкус.
7. В чиния се сипва от пюрето, отгоре се слага едно бутче, сипва се от доматения сос с маслини, слагат се пържени патладжани, поръсва се с наситнен магданоз и черен пипер и се декорира с листенца босилек.