ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Патешко бутче с булгур и сушени плодове

ПРОДУКТИ

(2 порции)
  • патешки бутчета - 2 броя
  • патешка мас - 500 г
  • дафинов лист - 8 броя
  • бахар на зърна - 10 броя
  • пипер меланж - 1 с. л.
  • провансалски билки - 1 с. л.
  • мащерка - 5 стръка
  • чесън - 6 скилидки
  • сушена лавандула - 2 с. л.
  • олио - 30 мл
  • краве масло - 60 г
  • селъри - 1 стрък
  • морков - 1 брой
  • праз - 1 стрък
  • брашно - 1 с. л.
  • пилешки бульон - 1 л
  • сушени сливи - 230 г
  • коняк - 50 мл
  • мащерка - 7 стръка
  • магданоз - 1 връзка
  • портокал - 1 брой
  • булгур - 100 г
  • белени тиквени семки - 20 г
  • сушени кайсии - 100 г

1. Маста се разтопява в дълбок съд. Добавят се дафиновите листа, бахарът, пиперът, билките, мащерката и 5 скилидки чесън.

2. Бутчетата се слагат в подходящ съд за печене, посоляват се и се овкусяват с половината лавандула. Заливат се с овкусената мас.

3. Пекат са в предварително загрята фурна с вентилатор на 120 градуса за 2 часа.

4. Целината, морковът, 1 скилидка чесън и празът се запържват в 30 мл олио и 30 г масло. След като омекнат, се добавя брашното и се запържва отново. Налива се бульонът. Добавят се 150 г предварително накиснати в коняка сливи, останалата лавандула, 5 стръка мащерка и 5 стръка магданоз.

5. Настъргва се кората на портокола. Бутчетата се слагат в соса и се готвят още 30 минути във фурната на 180 градуса.

6. Булгурът се сварява. Тиквените семки се запържват леко в маслото, добавят се булгурът, нарязаните на кубчета кайсии и останалите сливи. Овкусява се с 2 стръка мащерка, ½ връзка магданоз и сол на вкус. Бутчетата се сервират върху булгура и се заливат със соса.

 

Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium