ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Пълнена балканска пъстърва със спаначено суфле и цитрусов винегрет с естрагон

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • пъстърва - 4 броя
  • яйца - 4 броя
  • сирене „Пармезан“ - 50 г
  • брашно - 60 г
  • краве масло - 60 г
  • прясно мляко - 1 л
  • индийско орехче - 4 г
  • чесън - 4 скилидки
  • шалот - 1 брой
  • маслиново масло - 150 мл
  • спанак - 500 г
  • копър - 0.5 връзка
  • пресен естрагон - 0.5 връзка
  • лимон - 1 брой
  • моркови - 8 броя
  • семена от резене - 10 г
  • сух естрагон - 10 г

1. Маслото се разтопява в загрят съд и брашното се запържва в него. Сипва се
прясното мляко, подправя се с 2 г от индийското орехче, солта и черния пипер. Готви се на умерен огън за около 10 минути и след това се охлажда.

2. В тиган с 50 мл маслиново масло се запържват шалотът, 2 скилидки чесън и пресният спанак. Овкусява се с наситнен копър, естрагон, сол, кората от 1/2 лимон и още 2 г индийско орехче. Задушеният спанак се оставя да се охлади.

3. Пъстървата се филетира като се прави разрез от гърба до средата на филето от
двете страни на костта. След това с помощта на ножица се изрязват предният и
задният край на костта. Рибата се отваря така, че в средата да се получи място, в
което да се сипе суфлето.

4. Охладеният спанак се наситнява с нож, към него в купа се добавят жълтъците на
4 яйца и пармезанът.

5. В отделна купа белтъците се разбиват на сняг и последователно се смесват студеният бешамел със спаначената смес и накрая - с разбития белтък. Разбърква се внимателно така, че сместа да стане еднородна.

6. В намазнена с маслиново масло тава се поставят вече подготвените пъстърви и
морковите, посолява се и спаначената смес се изсипва в отвора на рибата.

7. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.

8. В подходящ съд се начукват семената от резене, 2 скилидки чесън, сол и естрагон. Прибавят се 50 мл маслиново масло, останалата лимонова кора, лимонов сок на вкус и се разбърква.

9. Пъстървите се сервират с печените моркови, винегрета, парченца лимон и стръкчета копър.

Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Бяло брашно Тип 500 BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Краве масло Deutsche Markenbutter BILLA
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium