КАТЕГОРИЯ
РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. Маслото се разтопява в загрят съд и брашното се запържва в него. Сипва се
прясното мляко, подправя се с 2 г от индийското орехче, солта и черния пипер. Готви се на умерен огън за около 10 минути и след това се охлажда.
2. В тиган с 50 мл маслиново масло се запържват шалотът, 2 скилидки чесън и пресният спанак. Овкусява се с наситнен копър, естрагон, сол, кората от 1/2 лимон и още 2 г индийско орехче. Задушеният спанак се оставя да се охлади.
3. Пъстървата се филетира като се прави разрез от гърба до средата на филето от
двете страни на костта. След това с помощта на ножица се изрязват предният и
задният край на костта. Рибата се отваря така, че в средата да се получи място, в
което да се сипе суфлето.
4. Охладеният спанак се наситнява с нож, към него в купа се добавят жълтъците на
4 яйца и пармезанът.
5. В отделна купа белтъците се разбиват на сняг и последователно се смесват студеният бешамел със спаначената смес и накрая - с разбития белтък. Разбърква се внимателно така, че сместа да стане еднородна.
6. В намазнена с маслиново масло тава се поставят вече подготвените пъстърви и
морковите, посолява се и спаначената смес се изсипва в отвора на рибата.
7. Пече се в загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.
8. В подходящ съд се начукват семената от резене, 2 скилидки чесън, сол и естрагон. Прибавят се 50 мл маслиново масло, останалата лимонова кора, лимонов сок на вкус и се разбърква.
9. Пъстървите се сервират с печените моркови, винегрета, парченца лимон и стръкчета копър.