КАТЕГОРИЯ
РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ
ТРУДНОСТ
1. От страната на кожата на месото се правят прорези, така че да се получат квадрати. След това месото се разрява така, че да се получи “пеперуда”. Овкусява се със сол и черен пипер, намазва се с горчица и върху едната половина се подреждат лентите бекон.
2. Един морков, 50 г от целината и една глава лук се нарязязват на малки кубчета, три скилидки чесънът, стрък розмарин и магданозът се наситняват. Шунката се нарязва на ленти.
3. В сгорещено маслиново масло се запържват морковите, целината, чесънът, лукът, магданозът и розмаринът. Овкусяват се със сол и черен пипер, сос “Уорчестър”, добавя се шунката и всичко се пържи около 5 - 6 минути, до златисто. Сместа се прехвърля в купа и към нея се добавят настърганите на едро сирена и кората от половин лимон, разбърква се добре и се разпределя върху покритото с бекон месо.
4. Месото се прехлупва и се завързва с конец за печене, така че да се получи стегнато руло и плънката да не изтича.
5. Рулото се поставя в тава за печене и в нея се слагат една глава лук, нарязана на четвъртини, 2 моркова, нарязани на едро, нарязан на едро стрък селъри, 200 г нарязана на големи кубчета целина, наливат се виното и бульонът, добавят се останалите клонки розмарин и смачканите скилидки чесън.
6. Тавата се слага в загрята на 200 градуса фурна и се пече около 2.30 - 3 часа. Ако кожата започне да потъмнява много се покрива с хартия за печене.
7. След като месото се опече се изважда от тавата и сосът се прецежда. Отделят се 400 мл от него. Брашното се запържва в маслото до златисто, постепенно и при постоянно бъркане се налива сосът от печенето, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се добавя едрозърнестата горчица.
8. Рулото се нарязва на филии и се поднася със соса.