ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Рататуй

ПРОДУКТИ

(8 порции)
  • тиквички - 2 броя
  • тиквички „Дзукини“ - 2 броя
  • патладжани - 2 броя
  • домати - 1 кг
  • маслиново масло - 200 мл
  • чесън - 1 глава
  • червени чушки - 1 кг
  • лук - 200 г
  • мащерка - 6 стръка

1. Двата вида тиквички, патладжаните и обелените домати се нарязват на тънки шайби (около 2 мм) с помощта на мандолина или ренде. Парчетата от зеленчуците, които не могат да се нарежат, се запазват.

2. В подходящ съд се задушават в 100 мл маслиново масло нарязаните лук, чесън, чушки и остатъците от тиквичките, патладжаните и доматите.

3. Овкусяват се със сол и се готвят на умерен огън под капак около 30 минути. След това се пасират до фина смес. Оставят се настрана.

4. Форма за печене се намазва със соса от чушки и върху него се редуват шайбите зеленчуци.

5. Полива се обилно с останалото маслиново масло, прибавят се стръкчетата мащерка, посолява се и се покрива с хартия за печене.

6. Пече сe в загрята на 160 градуса фурна за 45 минути. С помощта на метален ринг се оформят порции. Сервира се с чушковия сос, листа босилек, черен пипер и капки маслиново масло.

 

 

Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Маслиново масло „Екстра върджин“ BILLA
Пипер зърна BILLA Premium
Пипер зърна BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium