ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Рибни кюфтета със зеленчуци на грил

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • патладжани - 2 броя
  • зелени чушки - 2 броя
  • червени чушки - 2 броя
  • жълти чушки - 2 броя
  • тиквичка - 1 брой
  • домати - 2 броя
  • пъстърва - 4 броя
  • яйца - 4 броя
  • смлян кимион - 1 ч. л.
  • галета - 2 с. л.
  • сух естрагон - 1 ч. л.
  • шалот - 2 глави
  • магданоз - 0.5 връзка
  • сол - 2.5 ч. л.
  • маслиново масло - 50 мл
  • майонеза - 100 г
  • дижонска горчица - 50 г
  • мариновани краставички - 50 г
  • чесън - 2 скилидки
  • копър - 0.5 връзка
  • лимон - 1 брой

1. Патладжанът, тиквичката и доматът се нарязват на шайби, чушките - на големи парчета и се пекат в нагорещен намазан с маслиново масло грил тиган.

2. Рибата се филетира, костите се почистват, а кожата се отстранява. Рибните филета се смилат в блендер с 2 от яйцата, кимиона, галетата, естрагона, шалота, магданоза и 2 ч. л. от солта, до получаването на хомогенна смес. От нея се оформят кюфтета, намазват се с маслиново масло и се пекат в грил тиган.

3. Киселите краставички се нарязват на малки кубчета, чесънът и копърът се наситняват, а яйцата се сваряват и се настъргват. Всички продукти се смесват с майонезата и дижонската горчица, сосът се посолява и се подправя с лимонов сок на вкус.

4. Изпечените зеленчуци се наситняват. Подправят се с мента, сол и лимонов сок.

Яйца BILLA
Яйца BILLA
Майонеза BILLA
Майонеза BILLA
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Необработено маслиново масло Екстра Върджин BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium
Хималайска сол BILLA Premium