ВХОД РЕГИСТРАЦИЯ

КАТЕГОРИЯ

РЕЦЕПТИТЕ НА CHEF АНГЕЛОВ

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ

ТРУДНОСТ

Свински джолан с три вида боб и царевичен сос

ПРОДУКТИ

(4 порции)
  • свински джолан с кост - 4 броя
  • целина - 200 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 7 скилидки
  • морков - 2 броя
  • селъри - 2 стръка
  • бяло вино - 500 мл
  • бахар на зърна - 6 броя
  • дафинов лист - 2 броя
  • черен пипер на зърна - 10 броя
  • сух риган - 1 с. л.
  • червен пипер - 3 ч. л.
  • чубрица - 3 ч. л.
  • магданоз - 1.5 връзка
  • олио - 100 мл
  • брашно - 200 г
  • сол - 1 ч. л.
  • червен боб от консерва - 400 г
  • бял боб от консерва - 400 г
  • замразен зелен фасул - 250 г
  • шалот - 30 г
  • домат - 200 г
  • доматен сок - 200 мл
  • маслиново масло - 150 мл
  • бекон - 200 г
  • царевица от консерва - 400 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • животинска сметана - 150 мл
  • розмарин - 4 стръка

1. Брашното, олиото, 2 ч. л. чубрица, риганът, 2 ч. л. от червения пипер и солта се смесват в купа до получаването на гъста каша. Джоланите се намазват с получената смес.

2. Поставят се в подходящ  огнеупорен съд,  в който се добавят нарязаните морков, целина, селъри, лук и 4 скилидки чесън. Подправя се с бахара, дафиновия лист, черният пипер, ½ връзка магданоз. Сипва се виното, завива се с фолио и се пече 2 часа и 30 минути, в предварително загрята на 180 градуса фурна.

3. Готовото месо се изважда от тавата и се охлажда за кратко. След това се накъсва и се поставя във форма за терин, постлана с хартия за печене, която се притиска с подходяща тежест и се охлажда в хладилник за около час.

4. Наситненият шалот и останалия чесън се запържват в 100 мл маслиново масло, прибавят се трите вида боб, доматът - нарязан на кубчета и  доматеният сос. Готви се около 10 минути и се овкусява се с 1 ч. л. чубрица, 1 връзка магданоз и солта.

5. Беконът за соса се нарязва на малки кубчета и се запържва в 50 мл маслиново масло до златисто. Добавят се царевицата и останалия червени пипер. Последователно се сипват сметаната и млякото и  се готви около 10 минути. Отстранява се  от огъня и получената смес се блендира, след което се прецежда през фина цедка.

6. Охладеният терин се изважда от формата и се оформя на порции, които се запичат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 10 минути.

7. Сервира се в чиния с гарнитурата и соса. Гарнира се със стръкче розмарин.

Слънчогледово олио BILLA
Слънчогледово олио BILLA
Прясно мляко BILLA
Прясно мляко BILLA
Царевица BILLA
Царевица BILLA
Червен боб BILLA
Червен боб BILLA
Бял боб BILLA
Бял боб BILLA